Pàgines

divendres, 29 de novembre del 2013

L'HORT DELS INFANTS

Demà, dia 30 de novembre de 2013, obrim les portes al nou Hort dels Infants dins el marc de les festes de Sant Andreu, patró de Santanyí.

Aquest espai està situat al C/ Gómez Ulla s/n (davant el taller Salas), i vol ser un lloc de trobada pels nins, nines i adolescents de Santanyí.

La nostra associació vol promoure i divulgar els drets dels infants amb aquesta nova iniciativa per la qual comptam amb el recolzament de l'Ajuntament de Santanyí. Això és possible gràcies a que un veïnat de la Vila ens cedeix un trosset de terra, en Jeroni Obrador (el metge Jeroni). Per poder desenvolupar el projecte, tenim entre els nostres socis alguns professionals que treballen en el desenvolupament de projectes participatius.

Mitjançant aquest hort-espai de trobada els nins de Santanyí podran ésser receptors de moltíssims dels drets que recull la CDN, entre ells el dret a la participació, a la salut, al joc, a participar en activitats culturals del seu poble.

Recordem que tenim l'obligació com a societat de promoure i garantir el compliment dels Drets de la infància. I això és el que volem aconseguir des de la nostra associació La Veu dels Infants. Volem que el nostre municipi arribi a ser CAI (programa d'UNICEF Ciutats Amigues de la Infància). Per aconseguir aquest reconeixement-segell que otorga UNICEF, és necessari que tots els representants polítics del nostre terme s'impliquin i segueixin compromesos amb la infància: que l'interès superior de l'infant estigui representat en l'estructura de l'Ajuntament.

Recordem que els objectius prioritaris del Programa CAI són:
  1. Recolzar la creació de Plans d'Infància Municipals.
  2. Promoure la participació ciutadana de tota la infància en la vida pública municipal, especialment, a partir dels Consells d'Infància creats amb tal propòsit.
  3. Impulsar tot tipus de polítiques municipals que tendeixin a afavorir el desenvolupament dels drets de les nines i els nins.
  4. Promoure el treball en Xarxa d'UNICEF Espanya amb les Entitats Locals i també promoure'l entre aquestes.
 Si voleu veure un video que presenta aquest programa CAI, clicau aquí.

I si voleu llegir més informació damunt aquest programa, clicau aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada