Pàgines

diumenge, 17 de febrer del 2013

Aprovat per unanimitat el reglament del que serà el Consell dels Infants del Municipi!!!


Nins i nines de Santanyí, estau d'enhorabona...

Santanyí, 15 de febrer de 2013

Avui, al Ple Municipal de Santanyí, s’ha aprovat per unanimitat el reglament del que serà el Consell dels Infants del Municipi.

L’Ajuntament va presentar un esborrany a partir del qual han treballat conjuntament tècnics, regidors del govern local i de l’oposició, un representant d’UNICEF i membres de l’associació La Veu dels Infants.

El futur Consell dels Infants serà un òrgan que pretén garantir el Dret dels nins i nines a ésser escoltats, dret que està present a la CDN (Convenció dels Drets de la Infància, 1989), ratificada per l’Estat Espanyol. Amb això, els infants de Santanyí podran exercir un dret, a nivell local, que els correspon per llei.

El Municipi de Santanyí està treballant per obtenir el reconeixement CAI (Ciutat Amiga de la Infància) que atorga UNICEF. Amb això seria el segon Municipi de Balears que l’aconseguís, essent Santa Eulària des Riu el primer en obtenir-lo l’any 2012.

Funcionament: Els nins d’edats compreses entre 8 i 17 anys triaran els seus representants, que formaran un Grup de 50 nins, on debatran els temes que ells proposin. Aquest Grup enviarà al Consell dels Infants 6 representants, on es treballaran els temes amb representants d’entitats vinculades amb drets de la infància (educació, salut, seguretat, etc).

Antecedents: Una petició popular abans de les eleccions municipals de 2011 va sol·licitar que els partits es comprometessin amb la infància i que el futur govern local treballàs per a convertir el Municipi de Santanyí en Ciutat Amiga de la Infància (un reconeixement que atorga UNICEF als municipis que tenen la infància com a eix central de les seves polítiques).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada